Afbeelding
Foto: aangeleverd

Sail Kampen staat bol van muzikale klappers

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

KAMPEN-  Sail Kampen kent een zeer uitgebreid muziekprogramma. Plaatselijke en landelijk bekende artiesten, dj’ s, muziekkorpsen en zeemanskoren zorgen voor een ongekend muzikaal spektakel. Absolute klapper is Jan Smit op vrijdagavond. De optredens zijn alle dagen op het podium langs de IJsselkade en podia verspreid door de binnenstad.  

Zaterdag, zondag en maandag wordt het Zeemanskorenfestival gehouden. Het publiek kan genieten van tientallen optredens. De koren komen uit het hele land. Uit Kampen en omgeving komen Zeemanskoor De KetelBinken, Shantycrew Buitenboord uit Zwolle, Uienkoor Kampen, Torenkoor Kamoen, Mannenkoor Recht Deur Zee IJsselmuiden en Dutch Velvet Band Kampen. De Ketelbinken coördineren de komst van  de muziekgezelschappen. Jan Kiel zegt namens de organisatie: ‘’Rode draad tijdens de optredens is de zee en alles wat daarmee te maken heeft. Sail Kampen is immers een nautisch evenement. Tijdens de voorbereidingen hebben we sterk gelet op kwaliteit. Sommige koren hebben we zelf horen zingen bijvoorbeeld bij een evenement. De koren worden door de organisatie allemaal ontvangen bij het Stedelijk Orkest met koffie en broodjes.’’ 

Vrijdag
Tijdens alle vier Saildagen treden muziekkorpsen op. Het begint al tijdens  de opening op vrijdagavond  met veel muzikaal vertoon van  Kamper Jachthoornkorps, Oranje IJsselmuiden en het Kamper Trompetter Korps. De organisatie van dit programma onderdeel berust bij CKMV. Namens deze overkoepelende organisatie vertelt Henry Dalsem: ‘’De korpsen starten vanuit drie verschillende wijken. Het Kamper Jachthoorn Korps komt vanuit Zuid, De Olde Zwarver en  Oranje vanuit IJsselmuiden en Kamper Trompetter Korps vanuit de Hanzewijk. Bij aankomst op het van Heutzplein spelen de korpsen een gezamenlijke openingsintrada, exclusief voor Sail Kampen  gecomponeerd. Ook tijdens overige dagen verzorgen de korpsen optredens op kleine podia.’’  

Naast Jan Smit komt vrijdagavond ook de band Beethoven met een grandioze show en videowall. Op de Nieuwe Markt spelen onder andere 2sides en The Vision.  

Zaterdag
Op zaterdag genieten bezoekers van een doorlopend programma met optredens van onder anderen Geert Leurink en ensembles van Quintus. Verder staat een Hollandse avond op het programma met een nautisch tintje. Ariesten zijn onder anderen Django Wagner, Summerland, Stef Ekkel en No Brakes, dat samen met Midnight Madness optreedt. Ook zijn De Bikkels te horen, een muziekgroep van het Kamper Jachthoorn Korps bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking. Verder maken Dweilorkest KEK, Brobando en klarinetensemble De Klepjes muziek.

Publiek kan bovendien genieten van een straatparade met als deelnemers AMDG en Jong AMDG, Jong Oranje en het Kamper Jachthoornkorps. De parade volgt een route door de binnenstad.

Zondag
Het programma op zondag vermeldt onder meer The Lasses, Nick & Marije, Pak van m’n hart band en een oecumenische kerkdienst in de Bovenkerk met medewerking van Brassband Excelsior Zalk en Euphonia Wilsum.

Maandag
Maandag komt de muziek van bands als Six of One, Seamus and the horses, Zeezucht (vuur & vlam) en Brunneper Boys.

Sail Kampen wordt afgesloten met het Proms concert. Deelnemende orkesten zijn de Broederband, AMDG en Stedelijk Orkest. In totaal gaat het om honderddertig muzikanten, aangevuld met een combo en enkele solisten. De locatie is het grote ponton op de IJssel  bij het van Heutzplein. Een muzikale klapper met grote hits van Nederlandse artiesten, Queen, Coldplay en Direct.

Sail Kampen wordt gehouden van  29 maart t/m 1 april. Voor slechts 7,50 euro per persoon heb je alle dagen toegang tot het festivalterrein. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Het ticket is te koop bij één van de kassa’s op Sail Kampen. Er is geen online kaartverkoop.