<< Ga terug

92 jaar Hoornerfeest

92 jaar Hoornerfeest

HEERDE/HOORN- Van donderdag 4 tot en met zaterdag 6 juli staat het buurtschap Hoorn bol van de activiteiten. Het 92ste Hoornerfeest wordt groots gevierd. Het weekend daaraan voorafgaand wordt in samenwerking met “De vrienden van het Hoornerfeest” op zaterdag 29 juni een darttoernooi georganiseerd ten bate van de actie “Buurt AED Hoorn e.o.”.

De Beatrixweg, inclusief de centraal in Hoorn staande “Beatrixboom”, de Vosbergerweg en de “Hoornerbrug” zijn feestelijk versierd met vlaggen, lampjes en oranje afrikaantjes aan de bomen. De tuinen van de bewoners zijn voorzien van borden van 92 jaar Hoornerfeest en ook zijn de toegangswegen in Heerde voorzien van de bekende aankondigingsborden van het Hoornerfeest en de borden voor het 2e “Hoorn Open” darttoernooi. Op het evenemententerrein aan de Beatrixweg wordt donderdag 27 juni de feesttent opgebouwd en maakt Hoorn zich zo langzamerhand op voor vier dagen feest in buurtschap Hoorn met tal van activiteiten. Hieronder een overzicht van de activiteiten. Zaterdag 29 juni openen zo rond de klok van half twaalf de deuren van de feesttent en kunnen de darters zich inschrijven voor het darttoernooi. Dit jaar is gekozen voor een koppeltoernooi. De eerste poulewedstrijden zullen beginnen om 13.00 uur. Het publiek en de deelnemende zeskampteams uit de verschillende buurtschappen zijn van harte welkom. Deze teams strijden deze dag om de eerste zeskamppunten. Uiteraard kunt u ook gezellig mee darten, zowel voor het goede doel de “Buurt AED Hoorn e.o.” als ook voor de beschikbaar gestelde prijzen van het toernooi. De hoofdprijs is namelijk vastgesteld op 500 euro. U kunt u zich nog aanmelden bij diknijmeijer@gmail.com of een WhatsApp berichtje sturen naar tel. 06-38291010. U kunt zich op 29 juni inschrijven tot 12.30 maar wees er wel snel bij want vol is vol.

Donderdagavond 4 juli begint om half zeven met een bijeenkomst voor sponsoren. We geven hen dan een kijkje in de keuken van het Hoornerfeest en zij hebben de gelegenheid om te netwerken en met elkaar bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De sponsorbijeenkomst gaat over in de seniorenavond die bol staat van activiteiten. De ouderen van de zeskampteams spelen een zeskampspel en er is een fotopresentatie te bezichtigen. De zang en het entertainment wordt verzorgd door Bennie Solo met Nederlandstalige liedjes, Stimmung met Duitse Schlagers en seventies hits met de hoelahoep act en raad de plaat. Tevens is er bingo. De avond begint om 20.00 uur en de entree is voor iedereen gratis. Vrijdagmiddag 5 juli is voor de kinderen, vanaf 15.00 uur start de kindermiddag. Er zijn allerlei activiteiten waaronder de “The Voice of Hoorn”, dans demonstraties, knutselen en op een auto voorzien van krijtverf kan de jeugd zich uitleven met stoepkrijt. Er is een ballonnenclown, een grote skelterbaan en de kermis is open. De middag duurt tot 18.00 uur. Vrijdagavond is de traditionele buurtavond met playbackoptredens door de verschillende buurtschappen. Thema is ‘Disco uit de jaren 70 en 80’. De coverband “Bandje Speciaal” zal deze avond muzikaal omlijsten. De avond begint om 20.00 uur, is voor leden gratis toegankelijk en niet-leden betalen 5 euro entree.

Zaterdagmorgen 6 juli is het vroeg druk in Hoorn. vanaf een uur of zeven komt de handel voor de waren- en rommelmarkt en stromen de straten vol met oldtimers. Er worden meer dan 100 items verwacht. Mocht u nog een oldtimer ten toon willen stellen dat kunt u voor nadere informatie contact opnemen met Erik Draaijer via tel. 06-25165713 of u kunt zich aanmelden via Oldtimers@hoornerfeest.nl. Om 09.00 uur start de muzikale optocht door Hoorn vanaf Bistro Voldaan via de Beatrixweg, Vosbergerweg en terug naar de Jenaplanschool. Daar wordt traditiegetrouw het Wilhelmus gespeeld en de vlag in top gehesen. Vandaar lopen aanwezigen naar het evenemententerrein. De kinderen vervolgen het programma met een echte kinderbootcamp verzorgd door JGetFit. Dit is voor kinderen van de Jenaplanschool en kinderen van leden van 4 tot 13 jaar. In de middag start de zeskamp met de buurtschappen rond 13.00 uur, waarbij uiteraard een spel op het Apeldoorns Kanaal niet zal ontbreken. De finaleavond wordt afgesloten met een optreden van de band “Jetset live”. De avond start om 20.00 uur, is voor leden gratis toegankelijk en niet-leden betalen 10 euro entree.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo