<< Ga terug

Borstelbuil in werking gesteld op Padd’ndag

Borstelbuil in werking gesteld op Padd’ndagBorstelbuil in werking gesteld op Padd’ndagBorstelbuil in werking gesteld op Padd’ndag

WAPENVELD – Traditionele én nieuwe elementen kenmerkten de Padd’ndag die zaterdag plaatsvond bij Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld. Want natuurlijk startte de dag met het dorsen van de rogge én kon het heerlijke gebakje het populaire gebak Wapenveldse Padd’n gekocht worden, maar ook konden bezoekers lasergamen en hun voetbaltalenten uitleven op een virtuele keeper. Daarnaast stond in de boomgaard een aantal stands van verschillende organisaties en ondernemers, en waren er optredens en exposities te bezichtigen. Het leverde een zeer afwisselend programma op voor jong en oud.

Daarnaast stelde wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Heerde de nieuwe borstelbuil voor molen de Vlijt in werking. Jan Harm Bosch, voorzitter van de stichting Molenbezit gemeente Heerde, benoemde dat de “prachtige schenking van Willem Vrieze nu nog beter kan werken”. Wethouder Wolbert Meijer: “Op de Veluwe willen we het toerisme bevorderen en ambachten meer energie geven. Daar is dit een heel mooi voorbeeld van.” Ook benoemde hij de korte voedselketens waar steeds meer aandacht voor is. “En daar willen we graag onderdeel van uitmaken”, aldus Jan Nitrauw namens de stichting. Samen met Bakker Piet droeg wethouder Meijer zakken volkorenmeel de molen in. Met de nieuwe borstelbuil kan molen de Vlijt daarvan haar eigen bloem gaan produceren. Reden voor het molencomité om een bakwedstrijd 'Heel Wapenveld bakt' te organiseren. Iedereen die mee wil doen, kon zich tijdens de Padd'ndag in de Streekwinkel als deelnemer laten registreren en kreeg gratis een kilo bloem mee. De baksels kunnen op 14 september tijdens de Monumentendag tussen 10.00 en 11.00 ingeleverd worden. Een jury bestaande uit Edith Westendorp, bakker Ronny van der Horst en Jan Oonk zal de baksels beoordelen en om 14.00 uur de prijswinnaars bekend maken.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo