Schaapskooi

Zaterdag, 15 augustus 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Burgemeester Tom Horn reikt lintjes uit

Burgemeester Tom Horn reikt lintjes uitBurgemeester Tom Horn reikt lintjes uitBurgemeester Tom Horn reikt lintjes uitBurgemeester Tom Horn reikt lintjes uit
Redactie: Redactie Schaapskooi

EPE- Vier inwoners van de gemeente Epe kregen op 24 april te horen dat ze Koninklijk zijn onderscheiden. Burgemeester Tom Horn feliciteerde hen toen via een videoverbinding vanuit het gemeentehuis. Het was in deze fase van de coronacrisis niet mogelijk om deze onderscheiden inwoners thuis te bezoeken of op het gemeentehuis te ontvangen. Wel ontvingen de gedecoreerden op deze dag een bos bloemen en een taart van de gemeente. Met de versoepeling van de Coronamaatregelen was het nu wel mogelijk de lintjes uit te reiken. Daarvoor bezocht burgemeester Horn afgelopen vrijdag de vier onderscheiden inwoners: mevrouw Corrie van Bottenburg-Eisenga uit Epe, de heer Gerrit Leskens en Albertus Niessink uit Vaassen en de heer Louw Visser uit Emst.

Mevrouw Bottenburg was als eerste decorandus aan de beurt. Omdat het nog niet mogelijk was dat de burgemeester haar zelf het lintje opspeldde, vond iets bijzonders plaats: het was haar zoon die zijn moeder het Koninklijke lintje mocht opspelden. “Ik voel me vereerd”, gaf hij aan. Mevrouw Bottenburg vertelde hoe bijzonder ze het vindt Koninklijk te zijn onderscheiden: “Soms, als het leven even niet zo leuk is, denk ik bij mezelf: ik heb toch maar mooi een lintje gekregen! Het heeft echt wel emotionele waarde.”