<< Ga terug

Eper water naar brouwerij in Elburg gebracht

Eper water naar brouwerij in Elburg gebrachtEper water naar brouwerij in Elburg gebrachtEper water naar brouwerij in Elburg gebracht

EPE- Het is vroeg in de ochtend. Ergens fietsen vier mannen over een zandpad in het buitengebied van Epe. De nevel zweeft tussen de bomen, de koude wind dringt zich een weg door hun dunne kleding heen. Dit zijn vier mannen met een missie. Ze vullen hun acht bidons met water uit een beek. Dat Veluwse vocht brengen ze vervolgens kilometers verder. De route leidt via de zogenaamde Ossenweg, naar de Kamperweg en de Zuidweg. Daarna trapt het viertal de Knobbel op. Deze Elburgerweg verwordt tot Eperweg en wordt kranig uit gefietst. Vervolgens gaat het stel linksaf naar die Veluwse vestingstad Elburg. Midden in het pittoreske centrum, net achter de stadsmuur, bevindt zich brouwerij ‘Aan de gracht’. In dit bedrijf van Ruud van Moorst (Eembier) wordt een bijzonder bier gebrouwen. En de vier mannen met een missie zijn hier bij betrokken. Eén van hen is Henk Overbosch. De Epenaar is ooit ‘voor de leuk’ begonnen met thuis bier brouwen. Die hobby werd steeds serieuzer. Inmiddels is hij al jaren één van de leden van Epe Bier Collectief (www.epebier.nl). Samen hebben ze diverse bieren gebrouwen en daar komt een zeer bijzondere bij. Henk is namelijk al jaren een fervent fietser en één van de deelnemers van Epe Fietst Voor Water 2019. Henks hobby’s komen nu samen. Alle deelnemers van deze tocht zamelen geld in voor het goede doel: Stichting Kenya Kinderen (www.kenyakinderen.nl). Eén van de acties die Henk bedacht heeft? Een fris zomers witbiertje maken dat een directe link heeft met dit goede doel. “Alle opbrengsten gaan naar Stichting Kenya Kinderen. Het wordt een toegankelijk witbiertje met citrustonen en een klein bittertje”, vertelt de Epenaar met passie. Samen met drie andere deelnemers aan Epe Fietst Voor Water, brengt hij deze ochtend symbolisch op de mountainbike diverse bidons met Eper water naar de Elburger brouwerij. Aan dit Veluwse water worden verse Veluwse mout uit Voorst, tarwevlokken, gedroogde sinaasappelschil en koriander toegevoegd. “Het is nog even een paar weken wachten, maar we zijn heel erg benieuwd naar de smaak. De proefbatch was in elk geval erg veelbelovend.” De missie van deze vier fietsers lijkt geslaagd. Bierliefhebbers moeten echter nog even geduld hebben om de ronde smaak van dit witbiertje zelf te ervaren. Ergens eind mei wordt het officieel gelanceerd en voor het eerst verkocht. Dan maakt men ook de treffende naam van het bier bekend. Foto: Martin Hogeboom.



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo

Welkom op Schaapskooi

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming worden cookies als persoonsgegevens beschouwd. Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement & cookiestatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.



Lees ons privacystatement

Lees ons cookiestatement