Schaapskooi

Zaterdag, 19 september 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

NIEUWE DATUM voor Openluchtbios

NIEUWE DATUM voor Openluchtbios
Redactie: Redactie Schaapskooi

HEERDE- Is het niet het coronavirus dat er voor zorgt dat evenementen niet kunnen doorgaan, dan is het wel het Nederlandse weer: de openluchtbios die op woensdagavond 26 augustus zou plaatsvinden bij Kasteel Vosbergen moet verplaatst worden. De nieuwe datum is woensdag 2 september. “Er komt een groot scherm te staan van 12 meter en dan moet er niet te veel wind zijn. Met de huidige weersvoorspellingen kunnen we de veiligheid niet garanderen”, legt Erica Hottinga van Visit Heerde uit dat de organisatie voor haar rekening neemt samen met kasteel Vosbergen. “Super jammer! Nu konden we eindelijk iets organiseren en dan gebeurt dit. Er waren liefst 350 kaarten verkocht. We hopen dat iedereen die deze woensdag kon, ook volgende week woensdag kan komen.”

Qua programma wordt verder niets gewijzigd; alleen een nieuwe datum dus. Nadat de zon onder is gegaan, gaat de bioscooplamp aan op het gazon achter Kasteel Vosbergen. De film Into the Wild, met prachtige natuurbeelden en een betekenisvol verhaal wordt vanaf 21.00 uur vertoond. De film Into the Wild sprak Visit Heerde al lang aan. Into the Wild is het waargebeurde verhaal van rijkeluiszoon Chris McCandless, die de materiële wereld ontvlucht in de wildernis van Alaska. Helemaal alleen bezoekt hij de mooiste plekjes van de wereld... maar hoe lang blijft dat leuk? “Natuur en wild vinden we om ons heen in Heerde en deze film draagt dat uit met mooie natuurbeelden, maar laat ook zien dat een mens in de wildernis flinke uitdagingen krijgt. De prachtige filmmuziek van Eddie Vedder, de zanger van rockband Pearl Jam, geeft nog een extra laag aan de beleving”, aldus Erica.

De filmtickets voor de Openluchtbioscoop Heerde zijn van tevoren te koop in de webshop op visitheerde.com. Van tevoren kan je ook in de webshop van Visit Heerde een bestelling plaatsen bij de catering van Vosbergen. Een wildproeverij, popcorn of een andere snack: het zal voor je klaar staan bij aankomst. Bestellen kan tot maandag 31 augustus. De organisatie draagt erg veel zorg voor de mogelijkheden om 1,5 meter afstand te houden tijdens aankomst, tijdens de film en tijdens vertrek. Ze vraagt het publiek hier ook aan te denken tijdens het bezoek aan de Openluchtbioscoop. U helpt door op tijd te komen, lopend of op de fiets te komen, de instructies van de hosten en bebording op te volgen en door 1,5 meter afstand te houden. Er staat een stoel voor je klaar als je een ticket hebt en de organisatie zal je die wijzen. Het terrein gaat open om 19.30 uur. Het programma start om 20.30 uur. De film begint om 21.00 uur en eindigt rond 23.30 uur. Landgoed Vosbergen, Vosbergerweg 38, Heerde. Filmticket: 7,50 euro per persoon. Hiervoor krijg je een plek met stoel op het gazon achter kasteel Vosbergen. Meer informatie: e-mail naar marketing@visitheerde.com.