Schaapskooi

Vrijdag, 25 september 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Openluchttheater 'Zo gaan we allemaal' geschrapt

Openluchttheater 'Zo gaan we allemaal' geschrapt
eerder gehouden repetitie.
Redactie: Redactie Schaapskooi

WAPENVELD – De organisatie van de voor 8, 9 en 11 mei op Vrieze's Erfgoed in Wapenveld geplande theatervoorstelling 'Zo gaan we allemaal' in het kader van '75 jaar Vrijheid', heeft deze activiteit geschrapt. Er is nog overwogen om de voorstellingen voor eind juni te plannen maar dat is niet haalbaar omdat er vooraf door een groep van zo'n 50 deelnemers toch gerepeteerd moet worden. Men treedt nu in overleg met de subsidieverstrekkers om te zien of uitvoering in mei 2021 een optie is. Regisseur Peter van Dijk ziet parallellen tussen de voorstelling en de huidige coronacrisis waarin het gaat om de botsing tussen vrijheid en veiligheid voor de samenleving. “Deze botsing tussen vrijheid en veiligheid is een van de aspecten waar de voorstelling ‘Zo gaan we allemaal’ over gaat. Enerzijds is er Herman Snatager, die de dreiging van de joden vervolging in eerste instantie niet al te serieus neemt en zijn vrije leven koste wat kost wil voortzetten en anderzijds zijn broer Eduard die die dreiging wel duidelijk ziet en voor zijn eigen veiligheid ondergedoken blijft. Er zijn wat dat betreft duidelijke parallellen tussen de dreiging van het nazi regime en de coronadreiging. Het enige verschil is dat wij nu tegen een onzichtbare vijand vechten.

De voorstelling ‘Zo gaan we allemaal’ krijgt hiermee een extra dimensie”, aldus van Dijk. Volgens de organisatoren HemenHem Produkties, Cultuurplein Noord Veluwe en Vrieze's Erfgoed is “het beste moment om deze voorstelling te spelen is als we ons bevrijd hebben van het virus en we weer samen mogen komen om onze ervaringen en verhalen met elkaar te delen”.

Mensen die al een kaartje hebben gekocht via www.visitheerde.nl krijgen via de site de mogelijkheid geboden om hun geld terug te krijgen. “Maar ze kunnen er ook voor kiezen om de kaartjes te behouden voor volgend jaar of geen geld terug te vragen en ons zo te steunen door geen geld terug te vragen”, aldus Rinette van der Vliet van Cultuurplein Noord Veluwe.