Schaapskooi

Zaterdag, 15 augustus 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Stichting Berghuizer Bad zet lessen voort

Stichting Berghuizer Bad zet lessen voort
Redactie: Redactie Schaapskooi

WAPENVELD- Stichting Berghuizer Bad zet, na het faillissement van Zwemschool Akwaak, per maandag 6 juli de zwemlessen en de lessen voor doelgroepen in eigen beheer voort.

“Als bestuur hadden we al eerder besloten dat wanneer de gelegenheid zich zou voordoen, we de zwemlessen en lessen voor doelgroepen graag in eigen beheer wilden doen”, vertelt Geb Dokter. “Zes jaar geleden, toen de stichting het bad overnam, konden we dit niet zo snel realiseren. We moesten eerst meer inzicht krijgen in hoe alles zou lopen, je neemt immers wel een risico. Je moet het personeel zekerheid kunnen bieden. Akwaak ging toen de lessen geven en huurde daarvoor het bad af.” Nadat vorige week het faillissement bekend werd, raakte alles in een stroomversnelling.

“Er is een curator aangesteld en die heeft gevraagd of we geld willen bieden voor het klantenbestand, maar dat gaat gewoon niet. Als stichting moeten we zelf iedere euro omdraaien, sterker nog: we moeten zelf nog huur krijgen van Akwaak”, aldus Geb. “Daarom is nu hiervoor besloten: we nemen Akwaak níet over, maar zetten in eigen beheer de zwemlessen en lessen voor doelgroepen op dezelfde voet voort. Het personeel dat bij Akwaak werkt, komt op de loonlijst van Stichting Berghuizer Bad te staan. Het gaat om 4 personeelsleden en we hebben goede gesprekken met hen gehad. Zij staan geheel achter het plan en vinden dat de lessen gewoon bij het Berghuizer bad horen. Wat we nu hopen is dat de klanten van Akwaak zich bij ons aanmelden voor de lessen. Zij kunnen bellen naar het zwembad, tel. 0578-696763, of op hun reguliere lestijden naar het zwembad komen. Er liggen inschrijfformulieren voor de mensen klaar.” Op de gevel van het Berghuizer Bad staat ‘voor iedereen, door iedereen’ en dat wil de stichting in de praktijk brengen door goed te kijken naar de wensen die bij klanten leven. “Les op zaterdag is een wens die bij veel ouders leeft, maar was bij Akwaak niet mogelijk. Nu zeg ik niet dat dit gaat gebeuren, maar we willen er wel serieus naar kijken.” Belangrijkste is in ieder geval dat de zwemlessen op dezelfde wijze voortgezet kunnen worden. “We hebben alles goed op de rit en pakken dit vol vertrouwen op”, aldus Geb. Wat een feestjaar had moeten zijn, in kader van het 50-jarig bestaan van het Berghuizer Bad, wordt zo flink overschaduwd door de Corona en nu dit faillissement van de zwemschool. Maar Geb blijft enthousiast: “Het gaat prima met het bad, we houden de kop goed boven water, en dat feestje vieren we dan gewoon volgend jaar!” Kijk voor meer informatie op www.berghuizerbad.com.