Schaapskooi

Zaterdag, 4 juli 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Verkeersexamens in Hattem

Verkeersexamens in Hattem
Redactie: Redactie Schaapskooi

HATTEM– Afgelopen week vonden in Hattem de verkeersexamens plaats. Het startsein voor de verkeersexamens werd ook dit jaar gegeven door Wethouder Auke Schipper. Samen met Imke en Friso van de Andreasschool bracht hij het Mono beeldmerk op het wegdek aan om iedereen eraan te herinneren dat een mobiel niet in het verkeer thuishoort.

Tijdens de verkeersexamens in Hattem kregen de kinderen uit groep 7 te maken met lastige verkeerssituaties op de Hessenweg. Komende vanaf de Hessenweg moesten de kinderen linksaf slaan richting de Duisteresteeg. De kinderen keken tijdig achterom, gaven duidelijk richting aan en sorteerden vaak goed voor. Enkele automobilisten, die de kinderen van achteren naderden, haalden in op het moment dat de kinderen af wilden slaan. De goed oplettende leerlingen, reageerden goed en weken uit naar rechts. Hierdoor konden ongelukken voorkomen worden.

Ondanks een aantal moeilijke situaties is er goed gefietst en kunnen alle kinderen het verkeersdiploma in ontvangst nemen. Het gemiddeld aantal fouten tijdens het examen lag dit jaar afgerond op 1,93 fout gemiddeld per leerling. Dat is bijna 1 fout meer dan de laatste jaren. Mogelijk komt dit doordat verschillenden groepen bij het heropstarten van de scholen minder hebben kunnen oefenen. Ook wordt er vaak minder goed gekeken als het rustiger is op de weg. De meeste fouten werden dit jaar gemaakt bij het naar rechts en over de schouder kijken. Kinderen uit groep 7 van de Van Heemstraschool hadden opnieuw de minste fouten en mogen binnenkort de wisselbeker in ontvangst nemen. Het examen werd mogelijk gemaakt door de gemeente Hattem, ROV Oost-Nederland, Veilig Verkeer Nederland (VVN), fietsspeciaalzaak Gaperslanden en ruim 20 vrijwilligers. Eerder deze week zijn ook de verkeersexamens in Heerde en Wapenveld afgenomen.