Schaapskooi

Zaterdag, 4 juli 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Visit Heerde: kom en geniet hier van de ruimte

Visit Heerde: kom en geniet hier van de ruimte
Advertorial

HEERDE- Naar verwachting gaan deze zomer veel Nederlanders op vakantie naar de Veluwe. Visit Veluwe is daarom druk met het ontwikkelen van een app die aangeeft waar het druk is op de Veluwe, of juist niet. Met deze zogenaamde ‘druktemeter’ hopen ze de mensen wat meer te kunnen spreiden. De bedoeling is dat mensen, locaties of ondernemers met een simpele druk op de knop aangeven hoe druk het ergens is. “Zo wordt ook duidelijk waar het juist niet of minder druk is en wat een alternatieve locatie kan zijn. Ik wil graag dat gemeente Heerde die alternatieve locatie is!”, zegt Erica Hottinga van Visit Heerde enthousiast. “Wandelen, fietsen en ook watersport zijn populaire activiteiten en we hebben hier genoeg plekken waar je dat op een veilige manier kunt doen. Het is hier zo’n mooi uitloopgebied! Het zou toch hartstikke mooi zijn, dat wanneer het druk is op een bepaalde plek op de Veluwe, men dan kan zien dat het in onze gemeente rustig is en dat ze hier naartoe kunnen komen. Juist daarom zou het fijn zijn als mensen in onze gemeente zouden willen monitoren hoe druk het wel of niet is”, is Erica’s oproep. De app werkt volgens Erica heel simpel: “Een stoplichtsysteem; je kunt kiezen uit rood, oranje of groen.” Wie als ‘drukte-expert’ ingezet wil worden, kan contact opnemen met Erica: Visit Heerde, Bonenburgerlaan 6 te Heerde, tel. 0578-617094, www.visitheerde.com.

Ondersteuning bieden

Waar de zomer normaal in het teken staat van leuke evenementen, is Erica nu vooral druk met het bieden van ondersteuning aan recreatieondernemers. “Een aantal weken geleden hebben we een enquête laten uitvoeren waarin we informatie vroegen over hoe het met de ondernemers gaat en hoe wij kunnen helpen. Wat naar voren kwam is dat het over het algemeen wel goed gaat, maar met name ondernemers in de verblijfrecreatie gaven aan dat er veel annuleringen zijn. Heerde is toch veel in het nieuws geweest en dat maakt mensen blijkbaar wat huiverig om hier te komen. Tegelijkertijd zijn de inwoners van de gemeente er juist heel bewust mee bezig en kun je hier goed en veilig verblijven. Het is gewoon zo heerlijk om hier te buiten te zijn en te recreëren. We zijn nu heel druk om die boodschap naar buiten te brengen. Daarvoor wordt ook een nieuwe promotiefilm opgenomen met een drone. Om mensen te laten zien hoeveel ruimte we hier hebben en hoe mooi het hier is!”, vertelt Erica. Ze geeft aan dat het bericht dat vanaf 15 juni sanitaire voorzieningen op de campings weer gebruikt mogen worden, gelukkig goed heeft gedaan: boekingen beginnen binnen te stromen. Een tweede actie waar Visit Heerde druk mee is, is het opstarten van een kortingsactie i.s.m. ondernemers uit de gemeente. “Vakantiegangers die hier naar toe komen deze zomer en een verblijf boeken op één van de campings, willen we belonen. Idee is dat zij een boekje met vouchers krijgen die ze bij ondernemers in de gemeente kunnen gebruiken; bijvoorbeeld een gratis 2e kopje koffie of gratis bitterballen bij de borrel. Doel is tweeledig: we willen de mensen hier naar toe trekken en zorgen dat ze lokaal hun geld uitgeven, maar ook hopen we dat ze dan volgend jaar weer terug komen. Aantrekken en vasthouden dus!” De ondernemers, die alle vrijheid hebben om de actie op hun eigen manier in te vullen, reageren tot nu toe heel enthousiast.

Plannen

Diverse evenementen konden de afgelopen maanden geen doorgang vinden. “Jammer, maar heel begrijpelijk”, zegt Erica daarover. “Ik ben net bij collega’s in Olst-Wijhe geweest om te bespreken wat we wellicht in september en oktober kunnen doen. Afhankelijk van hoe de regels op dat moment zijn, hopen we op 6 september ‘Rondje Pontje Rock’ te organiseren. Dit is een tocht langs de IJssel waarbij deelnemers twee keer met het pontje de IJssel over gaan en bij horecagelegenheden in Olst, Wijhe, Welsum, Veessen en Den Nul kunnen genieten van leuke rock- en bluesmuziek en overal krijgen ze één gratis consumptie. Het zou zó leuk zijn als dat mag!” Ook zijn er plannen om, als het kan en mag, eind september het Beleefweekend te organiseren, samen met gemeenten Hattem en Epe. “Dat draait om het beleven van natuur, denk aan wandelen, kanoën, wild, etc. Net als bij Rondje Pontje Rock het geval is, vindt alles buiten plaats. We hebben daarom goede hoop dat het kan plaatsvinden. En wie weet komt er van Beer, Blues en BBQ een herfsteditie: Beer, Blues en Bitterballen bijvoorbeeld”, lacht Erica. “Wat we een beetje verwachten is dat mensen, omdat ze in het voorjaar niet op vakantie konden, dat nu uitstellen naar september. Je ziet toch dat mensen weer meer gaan recreëren. Het is zo leuk om daarbij weer plannen te kunnen maken, en uiteraard kijken we heel goed naar wat er kan en mag!” Visit Heerde heeft op 1 juni een magazine uitgebracht dat met de Schaapskooi is bezorgd. Heeft u deze niet ontvangen? Haal deze dan op bij een Toeristen Informatie Punt bij u in de buurt!