Schaapskooi

Vrijdag, 3 juli 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Agios neemt 8 medailles mee naar huis

Agios neemt 8 medailles mee naar huis
Ingezonden door: Denice Jonker

Op zaterdag 1 Juni in Hengelo was het toestelfinale voor de 1e tot 4e divisie. Voor Agios kwamen 8 meiden die uit komen in de 2e en 3e divisie. Zij waren verdeeld over 5 wedstrijden. In wedstrijd 1 mocht Chary-Lynn Westerink (Jeugd 2 D)laten zien wat ze allemaal kon ze begon op vloer liet ze goede oefening zien. Daarna was de sprong aan de beurt waar ze 2 verschillende sprongen. Chary-Lynn liet bij haar 1ste sprong half in- half uit zien en bij haar 2 sprong half in- heel uit zien 2 mooie sprongen en dat zag je ook terug bij de mooie 4e plek. Brug liet ze een mooie oefening zien en bij balk had ze helaas haar dag niet maar verder wel mooi geturnd. In wedstrijd 2 zaten Maaike ter Avest en Jayda van der Haar (beide Jeugd 1 E) dit was hun eerste wedstrijd waar ze hun eigen oefeningen mochten laten zien. Ze begonnen op vloer daar hadden ze allebei een eigen vloer oefening en muziek die ze aan de jury lieten zien. Waar ze een nette 8 voor de netheid kregen van de jury. Daarna gingen ze naar de sprong waar ze ook allebei 2 sprong sprongen moeten laten zien. Voor allebei voor het eerst een wedstrijd met plank gesprong waaruit voor allebei 2 mooie sprongen zien. Brug was toen aan de beurt waar ze net als sprong en vloer allebei mooie oefeningen zien waar ze trots op terug mogen kijken. Dan kwam balk voor beide een uitdaging maar die gingen ze aan en dat liet ook wel terug zien in de cijfers waar Maaike een mooie 3e plek en Jayda een mooie 8e plek. De meiden mochten zeker met trost terug kijken op deze wedstrijd.
In wedstrijd 3 was Lieke Wassink(Junior D) aan de beurt zij begon op balk waar was het doel er op blijven staat en dat is gelukt. Daarna ging ze naar vloer daar liet ze een mooie oefening zien. Toen was sprong aan de beurt waar zij ook 2 verschillende sprong zien waarvan 1sprong voor het eerst de half in- heel uit. Toen was brug aan de beurt daarwaren de zenuwen aanwezig maar dat liet je niet zien in haar oefening die ze deed.
In de wedstrijd 4 mocht Roos Schwarte(Junior D) haar kunsten laten zien. Roos begon op vloer daar heeft ze haar nieuwe vloer oefening zien met wat nieuwe serie's er in. Volgende toestel was sprong daar liet ze 2 hele mooie sprong zien en dat liet ook terug zien in de score waar ze een mooie 2e plek behaalde. Daarna was brug aan de beurt waar ze een goede oefening zien aan de jury. Alles laatste toestel had ze balk liet ze ook een goede oefening zien.
In de laatste wedstrijd waren Ruth Mosterd(Junior C) Carlyn Zweekhorst en Laura Jeths(beide Senior B) aan de beurt. Zij begonnen op brug waar ze volle bak moesten gaan turnen. En alle 3 lieten ze mooie oefeningen zien en dat zag je ook terug in de score Ruth behaalde 3e, Carlyn 2e en Laura 10e. Daar was balk aan de beurt toen kwam er de zenuwen bij alle 3 hier was het doel ook weer volle bak turnen en alle 3 deden dat ook. Ruth bleef staan en dat beloonde zich met de 2e plaats. Helaas moesten Carlyn en Laura de balk verlaten maar Carlyn haalde hier als nog een mooie 3e plek op. Toen was vloer aan de beurt. Daar lieten ze goede oefening zien en dat beloonde zich ook in de cijfers waar Ruth en Carlyn allebei een mooie 2 plek behaalde. Als laatste hadden ze sprong. Alle 3 lieten ze mooie sprongen zien aan de jury voor Ruth beloondr dat zich uit als kampioen op dit toestel. Carlyn en Laura eindigde met dit toestel in de top 10.

De meiden mogen met op geheven hoofd terug kijken op deze wedstrijd en de trainsters mogen met trots zijn op de turnsters.