Schaapskooi

Donderdag, 9 juli 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Dure nederlaag voor SEH bij Elspeet

Dure nederlaag voor SEH bij Elspeet
Foto: vv SEH
Ingezonden door: vv SEH

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een dure nederlaag geleden. In en tegen Elspeet was de ploeg vooral in de eerste helft niet in staat een vuist te maken: 3-2. Ondanks de nederlaag hebben de Heerdenaren nog een kansje op de nacompetitie, maar dit heeft de ploeg na vanmiddag niet meer in eigen hand.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Elspeet. En ondanks een tegenslag voor die ploeg, aanvaller Schouten moest er al snel af met een blessure, waren de gastheren duidelijk de betere. SEH werd achterin vastgezet, waardoor opbouwen lastig werd en er vaak al snel balverlies was. Na een kwartier spelen kwam Elspeet dan ook op voorsprong. Bart van den Hoorn was het meest alert bij een rebound. Het bleek de eerste opvallende actie van deze smaakmaker, die niet veel later ook de voorsprong wist te verdubbelen. Er ging een flink opbouwfout in de verdediging van SEH aan vooraf. Van den Hoorn kon in die fase enkel afgestopt worden door overtredingen, en scheidsrechter Pot deelde daarom al snel diverse gele prenten uit. SEH, spelend in het rood, stelde daar bitter weinig tegenover in de eerste 45 minuten. Hoewel de ploeg, na een overtreding op Wessel van der Most in het strafschopgebied van Elspeet, mogelijk wel recht had op een penalty.

Trainer Diender wisselde in de rust twee keer: Marthijn van der Steege en Owen Niemeijer kwamen in het veld voor Hein Dezijn en Rowin Moerenhout. Een bijna herboren SEH ging op jacht naar de aansluitingstreffer. En nadat Dennis Bijsterbosch net over het doel schoot, was het even later wél raak: Wessel van der Most schoot een rebound binnen. De ploeg uit Heerde zette daarop aan en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Dat gebeurde niet veel later ook met Sander Draaijer in het veld, die verdediger en aanvoerder Michiel de Gooijer verving. Laatstgenoemde ontsnapte overigens vlak daarvoor aan zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Maar waar de gelijkmaker in de lucht hing, daar scoorde de tegenpartij. Na een snelle uitbraak was het Leon Vermeer die de marge weer op twee bracht: 3-1.

Toch probeerde SEH het nog en het kreeg zowaar een klein kwartiertje voor tijd een penalty, die werd benut door Marthijn van der Steege. Een gelijkspel zou, gezien de andere live-tussenstanden in de competitie, van grote waarde kunnen zijn. De mannen van trainer Diender kregen ook mogelijkheden. Maar Jeremy van de Beek zag zijn schot gekeerd worden en de scherpe voorzet van Erik Barneveld werd door niemand verlengd. En ook Elspeet kreeg nog verschillende grote mogelijkheden in de omschakeling om ruimer te winnen, maar zwak afronden en een aantal uitstekende reddingen van doelman Gert Jan Barneveld voorkwamen erger voor SEH. Eindstand: 3-2.

Zeker is dat met nog één wedstrijd te gaan de ploeg uit Heerde knap als derde eindigt in de rangschikking. Mogelijk kan SEH de derde periode nog winnen, maar dan zal er volgende week thuis op ´De Eeuwlanden´ ruim gewonnen moeten worden van Reaal Dronten!