Schaapskooi

Vrijdag, 3 juli 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Sophie van Norel naar het NK voor pony’s

Sophie van Norel naar het NK voor pony’s
Foto: Wilma Frentz
Ingezonden door: sonja tiemens

Op zaterdag 25 januari werd in Gorssel de regiokampioenschappen dressuur voor pony’s gehouden. Daar kwamen 2 amazones van W.E.T aan start. Sophie Berkhoff reed maar liefst 2 keer. Op Mc Flurry in de B dressuur en met Pepper in de klasse L2. Zij reed beide keren een prima proef, maar de concurrentie was erg sterk.

Sophie van Norel zadelde haar Romantic Melle voor een M1 proef. Zij reed fantastisch en kreeg een mooi puntentotaal van de jury’s. Zij moest alleen haar nichtje Ellemijn van Norel voor laten gaan, die M2 reed. Dit betekende dat Sophie reserve kampioen werd. Of ze naar het NK mag in de dressuur is nog niet duidelijk.

Zaterdag 1 februari mocht ze in Wezep ook meedoen in het M springen. Hier was ze 2x foutloos, met bijna de snelste tijd. Wederom was ze reserve kampioen, maar met dit resultaat mag ze wel naar het NK. Dit is een fantastische prestatie voor deze jonge amazone, die vorig jaar nog maar net in de B klasse startte.

Laura Tiemens kwam zaterdag 25 januari nog aan start in Nunspeet. Hier behaalde ze met Goldy een tweede prijs in het L springen. De zaterdag hierna was het tijd voor dressuur. In Wapenveld was de derde prijs voor haar in de klasse L1.

In Wenum werd er op 8 februari gesprongen. Hier verscheen Zahra-lindi Malkus voor het eerst in de ring met haar nieuwe pony Lucky’s Inspiration. Hun debuut was direct goed voor 2x een foutloos parcours en twee eerste prijzen in het B springen. Laura Tiemens reed haar Goldy in het L springen. Hun snelle tijd was 2x goed voor een tweede prijs.