Schaapskooi

Dinsdag, 7 april 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Kamphorst bakt beste speculaasbrokken van Gelderland

Kamphorst bakt beste speculaasbrokken van Gelderland
Advertorial

HEERDE- Banketbakkerij Kamphorst, de Patisserie College Banketbakker uit Heerde en Epe, heeft de eerste prijs gewonnen

bij de provinciale Speculaasbrokkenkeuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College. Landelijk hebben zij een prachtige derde plaats behaald met hun speculaas. Tijdens de najaarsvergadering van 29 oktober jl. konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Het Patisserie College, hun beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2019’. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, Dre Eversteijn, Toppatissier van Friesland Campina en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten.

Dre Eversteijn over de beste speculaasbrokken van Gelderland: “De winnende brokken van Kamphorst waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.” Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.” De winnende brokken voor de provincie Gelderland van Kamphorst scoorden op smaak uitstekend. Maar ook de brosheid en uitstraling waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct. Eigenaar Herco Veldhuizen is blij met deze mooie bekroning. Herco: “Iedere jaren scoren we hoog en dit is altijd een mooie kroon op het werk! In 2009 mochten wij ons bijvoorbeeld al Nederlands beste brokkenmaker noemen, en in 2017 beste brokkenmaker van Gelderland. Dat ik mij nu wederom de beste speculaasbakker van de provincie Gelderland mag noemen, en dat we derde zijn geworden van Nederland, vind ik een hele eer. Dit is een prestatie van mijn hele team.”

Binnen Het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren. Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Friesland Campina deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar Banketbakkerij Kamphorst.