Schaapskooi

Dinsdag, 7 april 2020

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Yoga Studio Heerde-Epe

Yoga Studio Heerde-Epe
Advertorial

HEERDE- Alweer bijna een half jaar draait Yoga Studio Heerde-Epe, gevestigd aan de Molenweg 38A in Heerde, op volle kracht. Onder de enthousiaste leiding van Henriëtte Lugt wordt door een team van vijf gediplomeerde docenten, bestaande uit Sonja, Jeannet, Femke, Dagmar en Henriëtte, wekelijks 14 uur lesgegeven, in maar liefst zeven verschillende Yoga les-vormen. Zodoende is er voor iedereen wel een vorm van Yoga die bij hem of haar past. De hiernavolgende Yoga-vormen vormen onderdeel van het lesaanbod; Hatha Yoga, Yin Yoga, Critical Alignment Yoga, Alignment Yoga, Yin Yang Flow Yoga, Meditatieve Yoga, Zwangerschapsyoga en Yoga voor Senioren.

Hatha Yoga is de klassieke, traditionele vorm van Yoga die nog steeds in onze moderne, hectische tijd kan voorzien in een behoefte aan meer balans tussen lichaam en geest. Door middel van het beoefenen van een aantal fysieke houdingen in combinatie met ademhalingstechnieken voel je je fysiek fitter en mentaal rustiger hetgeen een totaal gevoel van welbevinden bevordert. Het is de basis waaruit alle andere vormen van Yoga zijn ontstaan. Yin Yoga is een meditatieve vorm van Yoga. Iedere houding wordt 3 tot 5 minuten aangehouden waarbij de aandacht naar binnen en op de ademhaling wordt gericht. Het bindweefsel wordt opgerekt en gestimuleerd wat het zelf-herstellend vermogen van het lichaam activeert. Het effect van Yin Yoga is naast een fysiek, energetisch sterker en flexibeler lichaam, meer mentale en emotionele stabiliteit en soepelere gewrichten. Het vormt een mooie balans als aanvulling op elke actieve of dynamische vorm van sport of Yoga. Critical Alignment Yoga: tegenwoordig worden onze onder- en bovenrug door werk, maar ook door een verkeerde houding in onze vrije tijd chronisch verkeerd belast, met aanhoudende fysieke klachten tot gevolg. Het doel is om de lichaamshouding te verbeteren en deze klachten te herstellen en, nog beter, te voorkomen. Daarnaast zorgt het ook voor mentale ontspanning omdat je in stilte de verschillende houdingen aanneemt. Er wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen.
Alignment Yoga is een milde vorm van Yoga waarbij elementen uit Critical Alignment Yoga worden opgenomen. Yin Yang Flow Yoga is een combinatie-les waarbij zowel Yin als Yang (Hatha) houdingen voorbij komen. De ‘Flow’ heeft te maken met het feit dat de houdingen vloeiend en in tempo elkaar opvolgen. Meditatieve Yoga brengt rust. Bij deze yogavorm zit of lig je in comfortabele milde houdingen in volledige stilte waarin je je geest en lichaam uitdaagt spierspanning los te laten en het lichaam te openen. Dit heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel wat helpt bij het voorkomen en herstellen van vele lichamelijke- en geestelijke klachten of je kan deze vóór zijn. Zoals bijvoorbeeld een burn-out, stress, slapeloosheid, menstruatie- en overgangsklachten, hoofdpijn en andere lichaamspijnen, bij herstel na ziekte, operatie of blessure. Zwangerschapsyoga draagt bij aan een bewustere beleving van je zwangerschap en een goede voorbereiding van je lichaam en geest op de bevalling. Het houdt je fit tijdens en na de zwangerschap en je bent beter in staat om je te ontspannen door middel van ademoefeningen, yogahoudingen en meditatie. De oefeningen zijn licht en niet inspannend en zijn er onder andere op gericht het bekken soepeler en sterker te maken. Veel voorkomende klachten zoals pijn in het bekken en de onderrug zijn goed te verhelpen met specifiek verlengende en houding-corrigerende oefeningen. Dit kan zelfs tot vlak vóór de uitgerekende datum.

Yoga voor Senioren: ouderdom komt helaas met gebreken. Het lichaam wordt met de tijd stijver en minder flexibel en er ontstaan klachten aan spieren en gewrichten. Yoga is bij uitstek geschikt voor ouderen omdat het niet gaat om presteren maar om te leren bewegen binnen je grenzen en te ontspannen door middel van ademoefeningen en verschillende houdingen. Op deze manier ontstaat er steeds een beetje meer ruimte in het lichaam en men voelt zich energieker en soepeler. Deze Yoga-vorm is tevens geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Voor een uitgebreide omschrijving van alle hierboven genoemde Yoga-vormen én voor het aanvragen van een gratis proefles kun je terecht op de website www.yoga-heerde.nl. Bellen kan ook, ze zijn bereikbaar op tel. 0578-792018.